Concediul nu inseamna de fiecare data doar distractie. Poti imbina „utilul cu placutul” daca stii sa profiti de efectele pe care le are marea asupra organismului. Iata ce poti trata cu succes pe litoral.
O „impachetare cu namol” la malul marii este oricand bine primita de articulatiile noastre. Efectul binefacator al tratamentelor cu namol este recunoscut pentru calmarea durerilor articulare si musculare, a nevralgiilor reumatice.
Mai mult cercetarile stiintifice au demonstrat ca o baie calda de namol este foarte relaxanta si ca un tratament de numai cateva minute va indeparta in totalitate stresul acumulat.
Apa de mare, buna la rani
Apa de mare este o apa minerala care contine clor, sodiu, magneziu si sulf, o combinatie benefica pentru organismul uman. Are efecte antiinflamatorii si intensifica metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului, fosforului.
Apa de mare poate fi bauta ca o apa minerala obisnuita, dupa ce a fost diluata cu apa dulce, pana la obtinerea unei concentratii maxime de 2g saruri/litru. Se mai poate folosi pentru gargara, in gingivite, stomatite sau la comprese pentru rani.
Algele combat celulita
Chiar daca ne ferim de ele atunci cand le vedem in apa, algele actioneaza in favoarea sanatatii noastre. Ele sunt bogate in calciu, fosfor, potasiu, azot fier, sulf, magneziu , iod si cobalt si au rolul de a elimina toxinele din epiderma si de a combate celulita.
Aerosolii trateaza astmul si rinita
O simpla plimbare pe malul marii sau pe digurile amenajate aduce un plus sanatatii noastre. Prin respiratie, aerosolii ajung in plamani, iar de aici sunt absorbiti de organism si patrund in profunzime in toate straturile.
Picaturile din apa de mare vor reduce in mod natural secretia de mucus si pe cea bronsica si le vor fluidiza. Astfel, este intensificat procesul de tratare a bronsitei, sinuzitei, rinitei sau astmului bronsic si amelioreaza capacitatea cardiorespiratorie. Mai mult acestia trateaza si alergiile si starile de astenie si anxietate.