Afaceri Timisoara



Vremea in Baia Mare
Atractii turistice in zona
   Baia Mare, Maramures


Nunti, restaurante
   Baia Mare, Maramures


toate domeniile in ordine alfabetica | domenii active
Idei, informatii si sfaturi utile

9 sfaturi ca sa faci cumparaturi sigure pe Internet

Vrei sa iti faci cumparaturile sigur si foarte rapid, fara a mai sta la cozi prin magazine? Cumpara de pe Internet! Insa, pentru asta, trebuie sa respecti cateva reguli esentiale pentru a nu cadea prada sarlatanilor. Uite ce trebuie sa stii!

1. Aloca-ti timp pentru cumparaturile online

Dedica ceva timp cumparaturilor pe care le vei face deoarece trebuie sa actionezi cu prudenta. Nu este indicat sa cumperi de pe primul site pe care il gasesti. Este recomandat sa te uiti si la alte magazine online pentru a face alegerea corecta.

2. Intuitia este importanta

De fapt este vorba despre un simt comun, in sensul in care nimeni nu iti va face vreodata un cadou, nici pe internet nici in magazinele traditionale, clasice. Asa ca, daca un anumit produs costa prea ieftin, are un pret prea mic pentru a fi real, este clar ca ceva nu e in regula.

3. Verifica adresa site-ului

Nu putem avea incredere in firme care nu au adresa fizica sau care nu ofera macar un numar de telefon de contact. Daca exista adresa fizica, aceasta ar trebui verificata pe o harta.

4. Pagini de internet din strainatate

Atentia trebuie dublata cand este vorba despre un site din alta tara, pentru ca legislatia legata de securitate sau in ceea ce priveste tranzactiile comerciale poate fi diferita fata de cea din Romania. Daca este vorba despre un site intr-un stat din afara UE, verifica site-ul pe forumuri sau pe Google. Te-ai mira cate lucruri poti afla mai ales de la clientii nemultumiti care isi varsa of-ul online.

5. Atentie la gradul de securitate al site-ului

Pentru a sti daca un site este sigur sau nu, trebuie sa ne uitam la adresa acestuia. Un site sigur incepe cu https://. „S”-ul final indica faptul ca acea pagina este sigura. De asemenea, trebuie sa ne uitam si in josul paginii, unde apare o imagine cu un lacat inchis sau o cheie, ceea ce la fel, indica o pagina sigura.

6. Intereseaza-te despre conditiile de cumparare

Trebuie sa fim foarte bine informati despre conditiile de contractare sau de cumparare a produsului inainte sa-l platim. Cele mai importante informatii pe care trebuie sa le stim sunt: daca suntem nevoiti sa inapoiem produsul, cine plateste cheltuielile de livrare, daca exista restrictii geografice si care sunt modalitatile de plata.

7. Ai nevoie de o informare completa

Toate firmele care ofera servicii prin internet trebuie sa explice care este politica lor si ce vor face cu datele noastre personale. Trebuie sa citim cu mare atentie aceste informatii.

8. Cum se face plata?

Platile prin internet au aceleasi riscuri ca si in cazul cumparaturilor prin telefon sau din catalog. Cel mai sigur mod este plata ramburs. Daca nu exista aceasta optiune, se poate plati cu cardul de credit. Riscul acestui tip de plata este expunerea numarului inscris pe card. Deci, iata un motiv in plus pentru care trebuie sa fii sigur ca site-ul pe care l-ai ales este unul sigur si nu este doar o pagina falsa folosita de sarlatani.

9. Pastreaza o copie dupa confirmarea tranzactiei

La finalul procesului de plata, apare o pagina care rezuma tranzactia efectuata si care se trimite de obicei si pe adresa de mail. Trebuie sa pastram copii ale acestor documente. Numai asa vom putea face o reclamatie in caz de neintelegere.




Google
 

Link-uri parteneri

Afisare pe judete