Mobila la comanda > show room mobilier SILVAROM srl Baia Mare MM
Info / noutati:
amenajari complete case si apartamente, personalizam interioare in orice configuratie din piese de mobila modulara
Expresii si
cuvinte cheie:
Mobila personalizata la comanda, mobila tineret, birouri, biblioteci, bucatarii, sufragerii, livinguri, dormitoare, tapet, holuri piele, canapele, mese si scaune
Adresa:
Baia Mare, Bd. Independentei, 64 - zona METRO si Bd. Decebal, 15, Maramures
Orar:
L: 8-19, M: 8-19, M: 8-19, J: 8-19, V: 8-19, S: 10-15, D:
Telefoane:
0262-349.144, 0748-1194.53 - Bd. Independentei, 0748-119.452, 0362-805.405 - Decebal
Detalii optionale:
mail web harta Baia Mare  
Clipuri video:
mobila Silvarom
inchide x

Ingrijirea mobilierului tapitat – Cum se scot petele de pe mobila


Postat in Blog

Praful care se depune zilnic pe piesele de mobilier si micile pete care apar de la atingere trebuie indepartate regulat. Pentru asta, saptamanal se indeparteaza praful de pe tapiterie.

In cazul produselor noi, doar dupa trei luni se face prima curatare. Operatiunea se executa cu o perie moale sau cu dispozitivul special pentru tapiterii al aspiratorului, setat pe nivelul cel mai redus al puterii. Pentru a nu strica textura, e nevoie sa efectuati periajul pe directia fibrelor de tesatura.

Ocazional, preferabil o data pe luna, tapiteria trebuie curatata cu o laveta umeda din piele sau din microfibra. Astfel, se evita uscarea tesaturii provocata fie de temperaturile prea ridicate din incaperi, fie din cauza umiditatii scazute. Umezeala reda fibrelor elasticitate si are un efect benefic asupra duratei de viata a tesaturii.

Recomandarea noastra este sa curatati temeinic tapiteria la fiecare 5-8 ani, iar pentru asta e bine sa apelati la serviciile unei firme specializate.

Curatarea tapiteriei

Accidentele casnice sunt inevitabile, dar nu o pata pe tapiteria mobilierului nu e chiar o tragedie. Exista solutii pentru stergerea urmelor de cafea, bauturi, ceara ori sange. Important este sa actionati rapid si sa nu folositi solventi pentru ca acestia aspresc tesatura. Totusi, petele dificile trebuie curatate de specialisti, care au solutii speciale pentru diverse tipuri de tesaturi si materiale.

Sfaturi pentru scoaterea petelor de pe mobila:

  • petele uscate, de substante cum ar fi mancarea, trebuie indepartate intai cu ajutorul unei linguri sau unui instrument contondent;
  • nu zgariati zonele in care petele s-au uscat deja, pentru ca puteti distruge fibrele din tesatura;
  • petele cauzate de lichide trebuie repede tamponate, folosind o laveta uscata, de culoare neutra;
  • incercati sa curatati tesatura cu apa distilata calduta si sampon cu PH neutru sau detergent slab, in concentratie mica si numai dupa ce testati solutia pe o suprafata ascunsa privirii;
  • in nicio situatie nu folositi agentii clasici de curatare (casnici), pentru ca acestia contin solventi care deterioreaza fibrele;
  • folositi produse de curatare sub forma de spuma, care doar umezesc tesatura si nu lasa urme.

Foarte important

La curatare, intotdeauna faceti miscari dinspre exterior spre interiorul petei, astfel incat aceasta sa nu se mareasca. La modul general, curatarea nu trebuie facuta prin apasare.

Folositi agentul de curatare doar in momentul in care v-ati asigurat ca nu strica tesatura sau schimba culorile acesteia. Pentru a verifica actiunea agentului de curatare asupra culorilor tesaturii, folositi si o laveta alba cu care frecati usor locul respectiv si vedeti daca nu se ia culoarea deloc.

In cazul in care anumite tesaturi sunt proiectate pentru a fi rezistente la pete, trebuie urmate instructiunile specifice de curatare.

Dupa indepartarea petelor, intreaga suprafata afectata trebuie curatata cu o laveta umeda, de la cusatura la cusatura, pentru a preveni formarea diferentelor de culoare datorate umezelii. Dupa acest pas, stergeti suprafata cu o laveta uscata si ulterior cu o perie pentru textile.

La finalul procesului de curatare, inainte de a folosi mobilierul din nou, ar trebui sa-l aspirati folosind dispozitivul pentru tapiterie si aspiratorul setat pe treapta cea mai joasa de putere.

Tipuri de pete si modalitati de indepartare:

Bere, bauturi fara alcool (inclusiv suc de fructe si ceai), bauturi spirtoase, vin – Spalati imediat cu o solutie calduta de sampon cu PH neutru sau doar cu apa calduta.
Sange, albus de ou, galbenus de ou, scaun, urina – Folositi apa rece, poate cu o solutie cu concentratie mica de sampon cu PH neutru sau detergent. In niciun caz nu folositi apa calda sau fierbinte.
Cacao, lapte, cafea cu lapte, cerneala de stilou, ruj, parfum, cerneala, crema de pantofi, voma – Folositi o solutie calduta de sampon cu PH neutru sau detergent slab. Daca petele nu sunt indepartate, suprafata poate fi tratata cu o solutie de detergent mai puternic, dar numai dupa uscare.
Ceara – Nu incercati sa indepartati pata folosind fierul de calcat. Rupeti intai bucata de ceara proeminenta si indepartati-o cu grija. Apoi curatati suprafata cu o solutie calduta de sampon cu PH neutru sau detergent slab. Daca nu reusiti sa scoateti pata, curatati-o cu grija folosind un solvent. Atentie: in acest caz exista riscul distrugerii foarte rapide a tesaturii.
Sange uscat, rugina – Folositi o laveta alba inmuiata intr-o solutie de acid citric. (maxim 1 lingurita la 100 ml de apa rece). Umeziti laveta si curatati pata dinspre margini spre interior.
Unt, grasime, vopsea (emulsie sau ulei), carbune/ lac de unghii – Curatati pata folosind agenti cum ar fi solventi de curatare sau diverse substante de scos petele.
Guma de mestecat, jeleuri – Aceste pete se scot doar de catre specialisti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inchide fereastra